Fito Luri

FITO LURI

L’any 2002 va engegar el seu projecte més personal com a cantautor amb el seu primer disc ‘Aromes’. Després va dedicar-se al teatre i 7 anys més tard va reemprendre la seva carrera musical que ha continuat fins els nostres dies amb quatre discos més, ’Zoòtrop’ (2009), ‘Entrepans i mandarines’ (2012), ’1440 biorritmes i una taula on hi pot seure tothom’ (2014) i el darrer anomenat ‘Reus, la Mussara, Cassiopea’  (2015) enregistrat en directe.

Porta des de l’any 1987 sobre els escenaris, va començar cantant amb el grup de pop OM i després ho va fer al capdavant de Cafè París, amb qui van editar, ‘Cafè París’ (1996, Tram), un interessant disc que es va arribar a moure a nivell nacional. Anys més tard, amb la recordada Orquestra La Padrina, va pujar a escenaris de tot Catalunya fent ballar al personal al ritme de versions de clàssics del rock, del blues i del soul.

Ha fet música per a obres de teatre i ha col-laborat en obres com a músic i actor, treballant amb Toni Albà, Oriol Grau, Miquel Àngel Fernández, Cia Pa Sucat, Cia La Tremenda, Cia Tebac, Cia Natural Clowns Killers, i Cia Nap Buf.

També ha fet de bateria i de percussionista per a grups de jazz com Grey Quintet o de música tradicional com La Banda del Pantanu. Programes de TV com Sal Maldon de TV Penedès utilitza música seva per la careta del seu programa, això sí, al Fito Luri de veritat el trobem en els seus directes.

El 18 de gener de 2015 va presentar l’espectacle ‘Reus, La Mussara, Cassiopea’, que va servir per enregistrar el seu 5è disc en directe al Teatre Bartrina de Reus, on el músic va fer un repàs als quatre treballs editats fins ara.

contacte