Joan Amèric & Andreu Valor

COiNSPIRACIONS - Foto 5

Co(i)nspiracions és el nou disc i espectacle conjunt dels cantautors Joan Amèric i Andreu Valor. Una conspiració de dos inspiracions armades de guitarres, paraules i veus que van trenant-se quasi per sorpresa amb total complicitat.

L’espectacle es va estrenar a Alzira el 23 de juliol de 2015 i ara, després d’uns quants concerts junts, s’ha materialitzat en un CD. En aquest nou treball, els dos autors valencians interpreten cançons pròpies, recreen en solitari cançons de l’altre i proposen, a duet, peces senyeres dels seus respectius repertoris. També aprofiten el privilegi que els brinda l’aventura per aclamar-se davant Vicent A. Estellés i Ovidi Montllor amb el clàssic “M’aclame a tu” i llençant una abraçada al poble grec reinterpretant “Vaixell de Grècia” de Lluís Llach.

El nou disc és, doncs, el reflex d’un espectacle, una simple intenció de concert on obtenir i recordar la màgia i les sensacions especials que els cantautors absorbiren en un duet puntual d’un concert qualsevol. Aquelles vibracions van esdevindre en un concert totalment compartit i aquell concert en una gira. De la gira naix el disc que només tracta d’immortalitzar l’essència del directe per contagiar a la gent de l’afinitat sobre l’escenari dels dos cantants. L’evolució d’aquest projecte la marcarà el destí.

BIOGRAFIA
Joan Amèric (Alzira, 1964) començà la seva trajectòria en solitari a mitjan dels anys 80 amb diverses actuacions pel País Valencià, compartint escenari amb artistes com Maria del Mar Bonet o Lluís Llach. El 1987 guanya el 10è Concurs de Cançó de Salitja amb la cançó “La idea podria enamorar-te”. Dos anys més tard, presenta el seu primer LP Tornar a l’aigua (CBS, 1989), produït per Lluís Llach, que presentà amb èxit en diversos indrets dels Països Catalans. La seva carrera va seguir amb Escala de colors (Picap, 1992), Ànima, diari de les hores blaves (Picap, 1995) i Obert (Discmedi, 2000). El 2012 va publicar Directament, l’enregistrament en viu del concert de cloenda del Barnasants 2011. El 2012 va rebre el premi Barnasants al millor concert de la secció oficial.

Andreu Valor (Cocentaina, 1978). Vuit anys fent camí en solitari. Quatre discos editats. Constància seria la resposta. El cantautor contestà, després d’iniciar camí en solitari al 2008, fa d’aquesta elecció un mode de vida amb total dedicació. Cinc-cents concerts en aquests pocs anys avalen l’evolució de l’autor i la seva música, que incideix des del primer moment en intentar fusionar compromís i bellesa, actitud i consciència, desig i esperança en cada nou projecte. Respirar delicadesa. Collir dignitat. Viure amb el dret d’existir. De moment i fins ara, ha editat quatre treballs discogràfics, tots quatre baix el segell Mésdemil. ‘En les nostres mans’ (2010), ‘A l’ombra de l’obscuritat’ (2012), ‘Malgrat la pluja’ (2013), ‘COiNSPIRACIONS’ (2015).

contacte